Baddamm - Naturpool

Ditt eget badparadis.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

Sol och semester. Havet lockar, liksom stranden. Men du upptäcker snart att du inte är ensam. Det är trångt och badbollar yr över huvudet. Det är folk och sand all over the place.

Med en egen baddamm i din trädgård slipper du ifrån långa köer till stranden i varma bilar och trånga stränder. En egen baddam är ett av de bästa sätten att dyka bort från vardagen och ha en skön semester på nära håll, i din egen trädgård. Se på när barnen plaskar runt i vattnet eller simma själv runt i ett stilla svalkande vatten, varma sommardagar. Simma några längder bara som förfriskning eller med mer atletiska mål i sikte samtidigt som du njuter och kopplar av i din egen baddamm i din trädgård. Vi låter nu din dröm bli verklighet!
 

Baddamm, dammpool, pool, simmdamm, naturlig pool, Oase baddamm

En baddamm som är harmoniskt inbäddad i trädgården ger en upplevelse för hela familjen. Och precis som i naturliga vatten finns här något nytt att upptäcka varje säsong, från det uppvaknande grönskan på våren som sedan övergår till färgprakten om sommaren till istäcket under vintern. Att anlägga en baddamm är enkelt eftersom vi har ett komplett utbud med tillbehör för ditt drömprojekt. Vi hjälper er att få igång badsäsongen så enkelt som möjligt.

 

En baddamm i trädgården - ja nu kan drömmen uppfyllas.
Vi hjälper dig med produkterna du behöver för att skapa din baddamm.Du har en idé vi har tillbehören.
Vi erbjuder
• Komplett teknik - tillbehör
• Detaljerad kunskap, samt genomgång av produkter
• Genomföringar genom dammduken
• Teknik från kända tillverkare

baddamm och baddammar

Bygg en egen baddamm.

Om du vill bygga en egen baddamm bör du tänka på dom speciella krav som det ställer.
 

 • I en baddamm sker reningen biologiskt med hjälp av ett rotzonsfilter och ett biologiskt filter.
 • Tänk på att alla elektriska installationer måste placeras utanför dammen (gäller ej 12/24 volts produkter).
 • Gräv baddammen minst 120cm djup, gärna djupare så att den går att simma i samt att en djupare damm ger dessutom bättre biologisk jämnvikt och gör den mer lättskött.
 • För att tåla belastningen när du badar rekommenderar vi Firestone EPDM 1mm gummiduk.
 • Innan du lägger i Firestone gummiduk så lägger du ut en skyddsduk (500g/m2)  som skyddar gummiduken mot vassa föremål som t.ex rötter och stenar. Ovanpå skyddsduken lägger du ut gummiduken, sedan lägger du ytterligare en ny skyddsduk ovanpå gummiduken, därefter lägger du ut ett lager med rundad sten, typ sjösingel.
 • I reningsdammen planterar du växter, antingen planterar du dom direkt i bottensubstratet (lavakross) eller i stora planteringskorgar.
 • Om du vill ha fisk i din baddamm kan du ha ett mindre antal guldfiskar eller guldid, men du bör undvika större fiskar som koi eftersom belastningen på filtret blir väldigt hög.


Mekanisk och biologisk rening

 • I en baddamm är det en självklarhet att vattnet hålls rent och fräscht å det inbjuder till ett dopp. Det är därför viktigt med materialvalet att funktion och kvalité är av det bästa.
 • Från ett bottenavlopp går ett 110mm avloppsrör till en pumpgrop där du placerar cirkulationspumpen.
 •  Vattnet pumpas från pumpgropen igenom ett förfilter och sedan vidare in i ytterligare ett filter som enkelt kan rengöras genom backspolning. Därifrån går vattnet vidare genom ett uvc-ljus på minst 110w, gärna mer. Då riskerar du inte att få "grönt" vatten.
 • Det finns flera olika metoder för att sköta den biologiska reningen. En särskild reningsdamm (ca 0,5-1m djup) fylls med porös sten som lavakross, tills du har ett vattendjup på ca 10-20cm. Med hjälp av ett perforerat rör i botten pressas vattnet genom lava bädden och ut i dammen. I lavakrossen planterar du starkväxande vattenväxter som tar upp näringen. Reningsdammen kan också kombineras med avsatser om så önskas som fylls med lavakross som sedan vattnet rinner igenom.


Så här sköter du din baddamm.

 • En baddamm kräver inte annorlunda skötsel än en vanlig damm, men ett par delvattenbyten per säsong kan vara lämpligt. Det sker naturligt när du rengör ditt filter.
 • Var också noga med att ta bort löv och annat skräp som flyter runt på ytan så det ej sjunker till botten. Använd gärna en skimmer (ytvattenrenare).

Installation
En baddamm kan skapas i många utföranden och storlekar. Tack vare beprövade material, produkter och utmärkta råd kan du nu bygga din egen baddamm. Eller så tar du hjälp av en fackman som hjälper dig med grävning och installationen. VI hjälper dig med kontakten med en dammbyggare.

Bada utan kemikalier
I en baddamm använder man inga kemikalier som t.ex klor för att rena vattnet. Baddammen renas på ett naturligt sätt och du utsätter inte din kropp för kemiska desinfektionsmedel som orsakar svidande ögon och hudirritation.
Vattnet blir underbart mjukt i en baddamm och kräver mindre arbete än en traditionell pool.

 

Baddammar , Oase naturlig damm, Oase, simmdamm, pool, bygga damm, trädgårdsdamm
Oase swimteich, Oase baddamm, Oase naturlig damm, baddamm, simdammInstallation
En baddamm kan skapas i många utföranden och storlekar. Tack vare beprövade material, produkter och utmärkta råd kan du nu bygga din egen baddamm.

En riktigt hållbar baddamm startar i botten. Flexibel och hållbar garanti 30år.

Läs mer »

Oase ytvattenrenare tar effektivt bort löv och skräp som landar på vattenytan.

Läs mer »

Oase UVC-ljus Bitron Eco för kristallklart badvatten.

Läs mer »

Oase kraftfulla dammsugare tar effektivt bort smuts från baddammar och pooler.

Läs mer »
 

Oase Biotec Screenmatic flödesfilter med intelligent tänkade med auto rengöring.

Läs mer »

Oase Aqumax Eco Premium. Effektiva pumpar för baddammar.

Läs mer »

Vattenväxter för rening av baddammen och användning i biologiska filter

Läs mer »
 

Oase bottenavlopp i kraftig slagtålig plast ger optimal vattengenomströmmning i baddammen.

Läs mer »

Att bygga en baddamm är ett stort projekt, vi hjälper dig gärna med tips och ideér samt förslag på utrustning som du behöver för att förverkliga ert projekt.
Vi har ingen färdig "byggsats" utan tillsammans skapar vi efter era förutsättningar och vad som passar i just er trädgård.

För att vi ska kunna hjälpa dig på bästa sätt så behöver vi veta lite hur era önskemål ser ut längd / bredd / djup, fundera på vad ni ska använda dammen till, är det för att kunna ta några simtag eller mer för plask och lek.
Väljer man att ha sin baddamm för att simma i bör man göra den så lång som möjligt eller ska den användas mer för plask och lek då kan den vara mer rektangulär / fyrkantig, tänk även på djupet.


Planering
Vi har ej möjlighet att prata baddamm i vår butik som ej är bokade då det är ett stort projekt.
Vi ber dig att boka tid så vi kan hjälpa dig på bästa sätt.
Bokning kan endast göras via mail.

Genomgång och bokning av baddammar är möjligt
september 2020 till mars 2021