Dammväxter flytande

Har du problem med alger i din trädgårdsdamm? Flytande vattenväxter hjälper till att skugga dammens yta och tar bort överflödiga näringsämnen ur vattnet som bidrar till algtillväxten. Flytväxter passar i mindre dammar och små vattenarrangemang på terass och uteplats.

Tänk på att tillgänglighet på vattenväxter kan inte garanteras, vi uppdaterar växter 1-2 gånger i veckan under säsong.
Först till kvarn gäller. Vi kan inte svara på när växter som är "slut" åter finns i lager. Vi meddelar via Facebook och på vår hemsida när nya leveranser av växter kommer till vårt lager.   
vattenväxt flytande Flytväxt Ånke Callitriche verna

Flytväxt Ånke
Callitriche verna
Flytväxt med blad som skiftar i nyanser av grönt Flyter fritt i dammen och är mycket lättskött.
Läs mer»
Pris 99kr (slut)

Flytväxt Limnobium
Runda blad som flyter på vattenytan. Bladen blir mellan 3-7cm stora. Har långa dekorativa rötter som tar upp näring ur dammvatten.
Läs mer»
Pris 99kr

Vattenväxt musselblomma
Pistia Stratiotes

Musselblomma även kallad vattensallad är en populär flytväxt gröna blad och flyter fritt runt i dammen. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Rötterna ger ett utmärkt skydd åt fiskyngel. Musselblomma trivs i full sol till lätt skugga och förökar sig med utlöpare.
Läs mer»
Pris 99kr

Vattenväxt Flytväxt Simbräken
Salvinia Natans

Simbräken har ett dekortivt växtsätt som flyter fritt på vattenytan och trivs bäst i lugna solbelysta dammar, Simbräken hjälper till att syresätta vattnet och bidrar till minskad algtillväxt genom att ta upp näring ut vattnet.
Läs mer»
Pris 99kr

 Vattenväxt Flytväxt Sjönöt
Trapa Natans

Sjönöt som även kallas Vattenkastanj  får vackra sågtandade blad som flyter på vattenytan. Sjönöt kan blomma med vita blommor i början av sommaren. Bladen skiftar i färg, framför allt på hösten då sjönöt får mycket dekorativa höstfärger.
Läs mer»
Pris 99kr

Vattenväxt Flytväxt Dyblad
Hydrocharis morsus-ranae

Blommar med små vita blommor som sticker upp en bit ovanför vattenytan och blommar i juni till augusti. Har små ljusgröna till olivfärgade blad som flyter och skuggar dammytan.
Läs mer»
Pris 99kr ( Slut )

Vattenväxt Flytväxt Vattenaloe
Stratoides aloides
Flytväxt som blommar med vita blommor. Blanden har en grön/brun färg med taggiga kanter. Flyter fritt i dammen och är mycket lättskött. Vinterhärdig
Läs mer»
Pris 99kr (slut)

Vattenväxt Flytväxt  Hornsärv
Ceratophyllum Demersum

Långa slingrande själkar med finflikiga blad. Hornsärv är vattenrenade och producerar syre i dammen. Trivs i sol och lätt skugga och är mycket lättskött.
Läs mer»
Pris 99kr (slut)

Vattenväxt Flytväxt Stor Vattenpest
Elodea densa
Långa slingrande själkar med flikiga blad. Vattenpest är vattenrenade och producerar syre i dammen. Trivs i sol och lätt skugga, får långa stjälkar som snabbt blir 1m långa, mycket lättskött.
Läs mer»
Pris 99kr

Vattenväxt Flytväxt Mossbräken
Azolla caroliniana

Mossbräken med sina små flikiga blad som skiftar från grönt till mörkt röda blad. Förökar sig snabbt vid värme, tål några minus grader. En bra vattenrenande växt för mindre vattenarrangemang ocn minde kärl.
Läs mer».
Pris 99kr (slut)

Billiga dammväxter
Lotus näckros
tillbehör vattenväxter
vattenväxter dammväxter