Lövnät Dammnät 3x4m

Skyddar dammen mot löv under hösten.

Skyddar dammen mot löv under hösten. Förhindrar slamavsättning på dammens botten och rötgasbildning genom nedfallande grenar och löv.
Finmaskigt, robust och väderbeständigt. Storlek 3x4m. Inkl 8st fästspik.
Maskstorlek 2x2cm
 

Fakta dammnät 3x4m

Storlek3x4m
Maskstorlek20mm
Antal jordspett8st
Art.nr53751

När tiden går i trädgårdsdammen samlas skräp såsom ruttande löv, gräsklippningar, överbliven fiskmat och fiskavföring vilket störa din damms klarhet och övergripande skick.
Vårt omfattande utbud av OASE dammhjälpmedel gör dammskötseln roligt. Oavsett om du använder FlexiCut-dammsax eller EasyPick-skräpplockare för att ta bort främmande föremål eller PondNet-dammhåvar för att ta bort löv eller fisk - Vi har vad du behöver för att koppla av i trädgården och trädgårdsdammen.

Dammnät från Oase finns i 3 olika storlekar
3x4m 4x8m 6x10m

Använder du ett lövnät till dammen hindrar du löv från att falla i vattnet som sjunker till dammbotten och förmultnar, då bildas sumpgaser och slam vilket är skadligt för dina fiskar då det uppstår syrebrist i dammen.
Förmultnade löv på dammbotten orsakar även algblommning i dammen till våren.
Genom att enkelt spänna ett nät över dammen förhindrar du att löv faller ner i dammen vilket ger dig ett mer hälsosamt dammvatten. Jordspett medföljder lövnät för enkel fastsättning. Lövnät är finmaskigt, robust och väderbeständigt.
Tips! Lövnätet skyddar även dina fiskar mot fåglar.

Har du problem med förmultnade löv och slambildning på damm botten rekommenderar vi att du använder en Pondovac dammsugare till dammen.