Ytvattenrenare Oase BioSys Skimmer.

Håller effektivt din damm fri från löv och skräp.

Ytvattenrenare är en vaksam medhjälpare till dammen, den hjälper till att ta bort skräp och löv från vattenytan. Väljer du att installera en ytskimmer är de alltid vaksamma hjälpare som tar bort löv och skräp från vattenytan. Oase BioSys Skimmer kan byggas in i dammkanten vilket gör den nästan osynlig. Väljer du att installera en ytvattenrenare - skimmer i din trädgårdsdamm kommer du göra att du gör allt som behövs för att hålla din damm frisk och säker från den skadliga uppbyggnaden av sumpgaser av ruttnade blad och lövrester som annars kommer att sjunka till dammbotten.

ProduktOase Biosys skimmer+
StorlekL580*B400*H450mm
Nettovikt5,32kg
Garanti3+2år
Möjlig vattennivåskillnad100mm
Skimmeröppningens bredd220mm
Filterkorg volym12liter
Pumpeffekt minimun6000liter/timme
Pumpeffekt max16000liter/timme
Anslutning koppling utgång3/4",1",11/4",11/2"
Art.nr57137
Pris2099kr

Nästan osynlig montering

Anslutning för Aquamax pump

Stor uppsamlingskorg 12liter

Ytvattenrenare Oase BioSys Skimmer renar effektivt och kraftfullt dammytor upp till 50m². Skimmer kan byggas in i dammkanten vilket gör den nästan osynlig . Installationen är enkel genom flänsanslutning i dammfolien. Oase BioSys Skimmer hjälper dig med en enkel och bekväm borttagning av löv och smuts på dammytan, uppsamlingskorg på hela 12liter gör arbetet extra enkelt. Integrerad pumpkammare gör möjlighet för direktanslutning av Oase Aquamax Eco Premium pumpar (tillval) alternativt annan pump. BioSys skimmer klarar att arbeta med en vattennivå variation på 100mm. Dekorations avtäckning i naturlig stenlook medföljer leveransen samt kopplingar och anslutningar.

Tips!
Oase BioSys Skimmer klarar mellan 6000-16000 liter / timme.För att skimmern ska klara en dammyta upp till 50m² behöver du ha en pump på 16000liter / timme.
Oase Aquamax Eco Premium 16000 kan direktanslutas i skimmer.


På hösten hjälper skimmern dig att hålla din damm ren och fin då det kommer mycket löv i dammen. Förmultnade löv på i dammen tillför tillför näringsämnen vilket alger gillar och då börjar växa, genom att ta bort löven innan dom sjunker till dammbotten minskas bildningen av alger avsevärt. Ytvatten sugs in i skimmern där löv och skräp fastnar i uppsamlingskorgen som är enkel att tömma.