Skimmer ytvattenfilter - Oase ProfiSkim 100

Kraftfull proffsmodell för dammens lågvattendel

En skimmer - ytvattenfilter är ett mycket praktiskt hjälpmedel till din damm, skimmern hjälper dig alltid att ta bort löv och skräp från vattenytan. När hösten kommer hamnar det mycket löv på dammytan, efter en tid sjunker löven till botten och näringsämnen bildas när löven förmultnar. Detta ger syrebrist, tillskott av näringsämnen vilket ger en ökad algtillväxt.

Väljer du att installera en Skimmer - ytvattenrenare i din trädgårdsdamm kommer du försäkra dig om att du gör allt för att hålla din damm sund och frisk och säker från syrebrist som uppstår av förmultnade växtdelar på dammbotten. Genom att förebygga löven från att sjunka till botten kommer du belönas med en renare och hälsosammare trädgårdsdamm.

Oase ProfiSkim 100 är perfekt att montera i dammens lågvattendel, till skimmern kopplar du en pump som du själv väljer.

skimmer ytvattenfilter, Oase ProfiSkim 100, dammrengöring Dammprodukter
ytskimmer, ytvattenfilter , Oase Profiskim 100, dammrengöring
ytskimmer, ytvattenfilter, Oase ProfiSkim 100, dammrengöring

Fakta Oase ProfiSkim

ProduktOase Profiskim 100
Storlek L x B780*585mm
Vikt13,06kg
Garanti se villkor3+2år
Höjdanpassning350-550mm
Anslutningar utgång2", DN110
Genomströmmning pumpad10000-20000liter/timme
Genomströmmning gravitation10000-12000liter/timme
Filtervolym12liter
Art.nr57134
Pris

Fiskarna i dammen är inte det enda som förorenar och gör dammvattnet oklart, miljön runt trädgårdsdammen är en stor bidragsgivare till att dammvattnet blir oklart. Löv, pollen, skräp och partiklar kan vara till en stor belastning för dammens ekosystem. Dessa föroreningar av skräp i dammen flyter på ytan och grumlar dammen.
En skimmer - ytvattenrenare hjälper dig alltid att ta bort löv och skräp från vattenytan. Väljer du att installera en Skimmer - ytvattenrenare i din trädgårdsdamm kommer du försäkra dig om att du gör allt för att hålla din damm sund och frisk och säker från syrebrist som uppstår av förmultnade växtdelar på dammbotten vilket orsakar syrebrist och algtillväxt. Genom att förebygga skräpen från att sjunka till botten kommer du belönas med en renare och hälsosammare trädgårdsdamm.

Till skimmern väljer du en pump, ProfiSkim 100 klarar dammytor upp till 80m² med rätt vald pump. Vi rekommenderar att ni väljer en pump med ett max flöde på 20.000liter / timme vilket gör att skimmern kommer rena dammytan så effektivt som möjligt.