Dammväxter flytande

Har du problem med alger i din trädgårdsdamm? Flytande vattenväxter hjälper till att skugga dammens yta och tar bort överflödiga näringsämnen ur vattnet som bidrar till algtillväxten.
Flytväxter passar i dammar och mindre vattenarrangemang på terass och uteplats.

Tänk på att tillgänglighet på vattenväxter kan inte garanteras, vi uppdaterar växter 1-2 gånger i veckan under säsong.
Först till kvarn gäller. Vi kan inte svara på när växter som är "slut" åter finns i lager. Vi meddelar via Facebook och på vår hemsida när nya leveranser av växter kommer till vårt lager.

                 Våra växtlistor uppdateras igen först till våren 2022

Vattenväxt Flytande Ånke
Callitriche verna

Flytväxt med blad som skiftar i nyanser av grönt
Flyter fritt i dammen och är mycket lättskött

Pris 59kr (slut)

Limnobium

Runda blad som flyter på vattenytan. Bladen blir mellan 3-7cm stora. Har långa dekorativa rötter som tar upp näring ur dammvatten


Pris 49kr (slut)

vattenväxt vattenaloe vattenrenande

Vattenväxt Flytväxt Vattenaloe
Stratoides aloides

Flytväxt som blommar med vita blommor. Blanden har en olivgrön färg med taggiga kanter. Flyter fritt i dammen och är mycket lättskött.
Vinterhärdig
Läs mer»

Pris 49kr ( Slut )

Vattenväxt Flytväxt Dyblad
Hydrocharis morsus-ranae


Blommar med små vita blommor som sticker upp en bit ovanför vattenytan och blommar i juni till augusti. Har små ljusgröna till olivfärgade blad som flyter och skuggar dammytan. När vatten temperaturen blir kallare på hösten sjunker plantan...
Läs mer»

Pris 69kr ( Slut )

vattenväxter flytande musselblomma

Vattenväxt musselblomma
Pistia Stratiotes


Musselblomma även kallad vattensallad är en populär flytväxt med vackra tjock friskt gröna blad och flyter fritt runt i dammen. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Rötterna ger ett utmärkt skydd åt fiskyngel. Musselblomma trivs i full sol till lätt skugga och förökar sig med utlöpare.
Läs mer»

Pris 49kr (slut)

vatenväxt moss bräken flytväxt

Vattenväxt Flytväxt Simbräken
Salvinia Natans


Simbräken har ett dekortivt växtsätt som flyter fritt på vattenytan och trivs bäst i lugna solbelysta dammar, Simbräken hjälper till att syresätta vattnet och bidrar till minskad algtillväxt genom att ta upp näring ut vattnet.
Läs mer»
Pris 49kr (slut)

flytväxter dammväxter vattenväxter sjönöt

 Vattenväxt Flytväxt Sjönöt
Trapa Natans


Sjönöt som även kallas Vattenkastanj  får vackra sågtandade blad som flyter på vattenytan. Sjönöt kan blomma med vita blommor i början av sommaren. Bladen skiftar i färg, framför allt på hösten då sjönöt får mycket dekorativa höstfärger.
Läs mer»

Pris 49kr (slut)

Vattenväxt Flytväxt  Hornsärv
Ceratophyllum Demersum


Långa slingrande själkar med finflikiga blad. Hornsärv är vattenrenade och producerar syre i dammen. Ger dessutom ett perfekt gömställe åt fiskyngel. Trivs i sol och lätt skugga
och är mycket lättskött.

Pris 59kr (slut)

 

Billiga dammväxter
Lotus näckros
tillbehör vattenväxter
vattenväxter dammväxter