Dammväxter flytande

Har du problem med alger i din trädgårdsdamm? Flytande vattenväxter hjälper till att skugga dammens yta och tar bort överflödiga näringsämnen ur vattnet som bidrar till algtillväxten.
Flytväxter passar i dammar och mindre vattenarrangemang på terass och uteplats.
Vi kan tyvärr inte svara på växter som är "slut" åter finns i lager.
vattenväxt vattenaloe vattenrenande

Vattenväxt Flytväxt Vattenaloe
Stratoides aloides

Flytväxt som blommar med vita blommor. Blanden har en olivgrön färg med taggiga kanter. Flyter fritt i dammen och är mycket lättskött.
Vinterhärdig
Läs mer»

Pris 69kr

Vattenväxt Flytväxt Dyblad
Hydrocharis morsus-ranae


Blommar med små vita blommor som sticker upp en bit ovanför vattenytan och blommar i juni till augusti. Har små ljusgröna till olivfärgade blad som flyter och skuggar dammytan. När vatten temperaturen blir kallare på hösten sjunker plantan...
Läs mer»

Pris 69kr slut för säsongen

vattenväxter flytande musselblomma

Vattenväxt musselblomma
Pistia Stratiotes


Musselblomma även kallad vattensallad är en populär flytväxt med vackra tjock friskt gröna blad och flyter fritt runt i dammen. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Rötterna ger ett utmärkt skydd åt fiskyngel. Musselblomma trivs i full sol till lätt skugga och förökar sig med utlöpare.
Läs mer»

Pris 69kr slut för säsongen

vatenväxt moss bräken flytväxt

Vattenväxt Flytväxt Simbräken
Salvinia Natans


Simbräken har ett dekortivt växtsätt som flyter fritt på vattenytan och trivs bäst i lugna solbelysta dammar, Simbräken hjälper till att syresätta vattnet och bidrar till minskad algtillväxt genom att ta upp näring ut vattnet.
Läs mer»

Pris 69kr slut för säsongen

flytväxter dammväxter vattenväxter sjönöt

 Vattenväxt Flytväxt Sjönöt
Trapa Natans


Sjönöt som även kallas Vattenkastanj  får vackra sågtandade blad som flyter på vattenytan. Sjönöt kan blomma med vita blommor i början av sommaren. Bladen skiftar i färg, framför allt på hösten då sjönöt får mycket dekorativa höstfärger.
Läs mer»

Pris 69kr Slut för säsongen

Vattenväxt Flytväxt  Hornsärv
Ceratophyllum Demersum


Långa slingrande själkar med finflikiga blad. Hornsärv är vattenrenade och producerar syre i dammen. Ger dessutom ett perfekt gömställe åt fiskyngel. Trivs i sol och lätt skugga
och är mycket lättskött.

Pris 69kr slut för säsongen

 

Billiga dammväxter
Lotus näckros
tillbehör vattenväxter
vattenväxter dammväxter