vattenväxter dammväxter näringskulor

Näringskulor för vattenväxter
Näringskulor OptiPlus

Våra nya näringskulor OptiPlus maximerar dina växters skönhet och ger dina vattenväxter optimalt med näring och samtidigt minimerar näring som kommer ut i dammvattnet. Vi har en helt ny näringskula som vi testat vilket har gett ett enastående resultat som ger kraftigare växter, fler färgstarka blommor och starkare växter. Näringskulorna innehåller näringsämnen som är lätta att ta upp för växten och skapar en naturlig miccrobiell utveckling och motståndskraft mot stress.

Näring och plantering
Näckrosor och andra vattenväxter behöver optimalt med näring annars har blad och blommor svårt att utveckla sig. Vi rekommenderar alltid att man tillsätter näringskulor i jorden som ger vattenväxterna rätt balans av näring under hela säsongen. Tänk alltid på att välja rätt näringskulor till dina vattenväxter, vi har under flera år testa olika näringskulor och nu har vi funnit det bästa för dina näckrosor och vattenväxter.
En helt ny sorts näringskulor OptiPlus, dina vattenväxter kommer belöna dig med en fantasisk blommning.
 
näckros vattenväxt näringskulor vattenväxtnäring
näringskulor vattenväxtnäring vattenväxter gödsling

Våra nya OptiPlus näringskulor frigör näring beroende vattentemperatur under hela säsongen, vid varmt vatten så frigörs mer näring vilket behövs då näckrosen och vattenväxterna växter snabbare och vid kallt vatten frigörs näringen mer långsamt. OptiPlus näringskulor placeras alltid i krukans mitt. Tänk på att näckrosor oftast behöver mer näring än andra vattenväxter.

Åtgång:
Mindre planteringskorgar tillsätt 2-3 st näringskulor, till större planteringskorgar 4-5 st.
Näringskulorna räcker vanligtvis till hela säsongen, större exemplar kan tillsättas en extra gång med näringskulorunder sommaren.

Du kanske även är intresserad av:

vattenväxter dammväxter vit kabbeleka
näckrosor vattenväxter dammväxter
flytväxter vattenväxter dammväxter