dammväxter vattenväxter stort sortiment

Näckrosor med grasiösa blommor

Näckros för vattendjup 40-80cm

Näckros blommor som flyter på vattenytan, finns det något vackrare i din trädgårdsdamm. Varje morgon möts du av underbara blommor. Näckrosor finns nästan i alla färger och många blommar hela sommaren, från Maj till Oktober. Plantera gärna flera olika sorter tillsammans i din trädgårdsdamm så du kan njuta av näckrosens förtrollande blomprakt under hela sommaren.

Näckros vit näckros vattenväxter dammväxter stort sortiment

Näckros vit
Nymphaea Odorata Alba

Doftnäckrosen med ljuvlig doft. Blommar villigt från Maj till september med rent vita blommor med gul mitt. Mycket lättskött
Denna näckros passar bäst i medelstora dammar eller i en större trätunna på terassen:  Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 12-16cm
Färg: vit
Vattendjup: 50-80cm
Pris 259kr (slut)

näckros  Arc-en-ciel dammväxter vattenväxter

Näckros vit
Nymphaea Arc-en-ciel

Som en vit stjärna med sina spetsiga kronblad är denna en av dammens mest eleganta näckrosor, unika blad som skiljer sig från alla andra näckrosor som skiftar i rödbrunt till rosa. Ovanlig i handeln.
Svagt doftande och trivs i full sol. Bommar från juni till september.
Denna näckros passar bäst i medelstora dammar eller i en större trätunna på terassen:  Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 18-22cm
Färg: vit
Vattendjup: 50-80cm
Pris 329kr (slut)

Näckros röd
Nymphaea Wanvisa

Med sin stora öppn blomma med gyllengul mittS är denna en av dammens mest eleganta näckrosor, Fantastiska spräckliga blad som skiljer sig från alla andra näckrosor. Bladen skiftar i rödbrunt till mörktgrönt. Denna näckros är en ny sort som vi är mycket glada att erbjuda dig denna näckros och den är ovanlig i handeln.
Trivs i full sol. Bommar från juni till augusti.
Denna näckros passar bäst i medelstora dammar. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning. Begränsat antal.
Blommans storlek: 18-22cm
Färg: röd
Vattendjup: 40-80cm
Pris 349kr (slut)

näckros fire opal vattenväxter dammväxter

Näckros rosa
Nymphaea Fire Opal

Kan det bli vackrare, nästan som en tropisk näckros med sin djupt rosa blomma med glödande ståndare flyter dom stora blommorna fram på vattenytan vilket gör denna näckros till dammens absoluta blickpunkt. Blommar rikligt och oftast med flera blommor samtidigt, från juni till september. Trivs i full sol. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 16-20cm
Färg: djuprosa
Vattendjup: 50-80cm
Pris 349kr ( Slut )

näckros firecrest dammväxter vattenväxter

Näckros rosa
Nymphaea Firecrest

Med stjärnformade blommor som svävar ovanför vattenytan får man känslan av en tropisk näckros, guloranga ståndare ger en fin kontrast till dom ljusrosa kronbladen. Glänsande gröna blad som har en lila ton. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 12-14cm
Färg: rosa
Vattendjup: 40-80cm
Pris 259kr (slut)

näckros hollandia vattenväxter dammväxter

Näckros rosa
Nymphaea Hollandia

Fyllda stora rosa eleganta blommor med gyllengul mitt som flyter fram på vattenytan i en fin kontrast till dom mörkt gröna bladen. En av våra favorit näckrosor. Blommar tidigt och rikligt från juni till september. Hollandia passar utmärkt att använda som snittblomma. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 16-18cm
Färg: rosa
Vattendjup: 40-80cm
Pris 259kr

näckros Rose Arey vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros rosa
Nymphaea Rose Arey

Elegans i dammen, en av våra favoriter med sin doftande stora blommer, rosa spetsiga rullade kronblad med gyllengula ståndare som flyter fram på vattenytan i en fin kontrast till dom brons gröna bladen. Blommar tidigt och rikligt från juni till september. Stor skålformad blomma upp till 20cm stora.  Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 17-20cm
Färg: rosa
Vattendjup: 40-80cm
Pris 259kr

näckros rose nymphe vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros rosa
Nymphaea Rose Nymphe

Doftande ljusrosa blomma med långa vaxliknande kronblad med guldgula ståndare. Blommorna som flyter fram på vattenytan i en fin kontrast till dom friskt gröna bladen. Blommar tidigt och rikligt från juni till september med skålformad blomma upp till 16cm stora.  Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 14-16cm
Färg: rosa
Vattendjup: 40-80cm
Pris 259kr (slut)

näckros Tropical Pink vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros rosa
Nymphaea Tropical Pink

Doftande frestelse med tropisk känsla, stor mörkrosa stärnformad blomma med spetsigare kronblad med gult centrum sticker upp 15-20cm ovanför vattenytan och lockar till sig fjärilar med en angenäm doft. Tropical Pink vill ha minst 20° för att blomma. Stora gröna blad och blommor 16-18cm som blommar från juni till september. Blomman är öppen hela dagen. Förvarias frostfritt. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 15-18cm
Färg: mörkrosa
Vattendjup: 40-50cm
Pris 499kr (slut)

Näckrosor Burgundy Princess vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros röd
Nymphaea Burgundy Princess

Medel stor näckros med djupr röda kronblad och glödande ståndare som ger en fin kontrast till friskt gröna bladen. Lättskött och passar i dom flesta dammar. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 12-14cm
Färg: röd
Vattendjup: 40-80cm
Pris 299kr ( Slut )

näckros Charles de Meurville vattenväxter dammväxter

Näckros röd
Nymphaea Charles de Meurville

Stora röda öppna blommor med vita ytterblad med gyllengul mitt som är öppna länge. Mycket blomvillig och blommar från juni till september. Lättskött och anspråkslös Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning. Väl rotade plantor klarar djupare dammar, ner till 120cm.
Blommans storlek: 14-18cm
Färg: röd
Vattendjup: 40-90cm (120cm)
Pris 259kr

Näckrosor escarboucle vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros röd
Nymphaea Escarboucle

Klassisk stor blommig röd näckros, lättskött och anspråkslös men kräver sin plats i dammen.  Bladen blir mörkt gröna som ger en fin kontrast till den djupröda blomman. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 18-22cm
Färg: röd
Vattendjup: 60-100cm
Pris 349kr ( Slut )

näckros perru almost black vattenväxter dammväxter

Näckros röd
Nymphaea Perry Almost Black

En av våra populäraste näckrosor med sina pionformade praktfulla stora blommor med vinröda kronblad som nästan blir svarta i mitten. Den vinröda blomman ger en fin kontrast till dom mörkt gröna bladen. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 14-15cm
Färg: röd
Vattendjup: 40-100cm
Pris 299kr ( Slut )

näckros aurora vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros orange, färgskiftande
Nymphaea Aurora

Förtrollande näckros med sin färgskiftande blomma, Blomman varierar från kopparfärgad till guldgul gör detta till en mycket spännande näckros.
Dom gullengula ståndarna är en fin kotrast till dom färgskiftande kronbladen som även lockar till sig fjärilar och trollsländor. Vackra dekorativa melerade blad ger blomman en fin kontrast till bladen. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 6-8cm
Färg: guldgul , färgskiftande
Vattendjup: 30-60cm
Pris 299kr ( Slut )

näckros sioux vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros orange
Nymphaea Sioux

Ännu en förtrollande doftande näckros med sin färgskiftande blomma som är öppen länge på kvällen. Blomman öppnar sig i svagt gult för att tredje dagen skifta till en koppar orange färg. Mycket tålig och lättskött.
Dom gullengula ståndarna är en fin kontrast till dom färgskiftande spetsiga kronbladen och lockar till sig fjärilar och trollsländor. Vackra dekorativa melerade blad ger blomman en fin kontrast till bladen. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 6-8cm
Färg: orangegul , färgskiftande
Vattendjup: 40-70cm
Pris 299kr

vattenväxt näckros Sulpurea dammväxter vattenväxter vattenrenande

Näckros gul
Nymphaea Sulphurea

Doftande kanariegula blommor med guldgula ståndare. Sulphurea är en av dom näckrosor som blommar tidigast på våren och fortsätter ända fram till frosten och blommar rikligt under hela sommaren. Blomman en söt doft som lockar till sig fjärilar och trollsländor. Blomman håller sig öppen länge och passar även utmärkt som snittblomma. Dom mörka gröna bladen ger en mycket fin kontrast till den kanariegula blomman. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 12-15cm
Färg: gul
Vattendjup: 40-90cm
Pris 259kr

näckros Moorei vattenväxt dammväxter vattenrenande

Näckros gul
Nymphaea Moorie

Kanariegula fantastiska blommor i stor mängd, spetsiga kronblad med intesiv gul mitt. Blommar tidigt och fram till hösten. Bladen är blanka och friskt gröna
Vackra dekorativa melerade blad ger blomman en fin kontrast till bladen. Etablerade plantor klarar något djupare dammar. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 10-14cm
Färg: gul
Vattendjup: 30-70cm (90cm)
Pris 259kr (slut)

näckrosor vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros gul
Nymphaea Yellow Sensation

Fantastiska, eleganta stora gula blommor med gyllengul mitt som blommar länge, från juni till september. Frist gröna läderliknande blad. Etablerade plantor klarar något djupare dammar. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 14-20cm
Färg: gul
Vattendjup: 40-100cm (120cm)
Pris 349kr ( Slut )

näckros brokig lutea variegata vattenväxt dammväxt vattenrenande

Näckros gul brokbladig
Nymphaea Lutea Variegata

Kompakta bolliknade gula blommor som sticker upp ovanför vattenytan, Blommorna stänger sig på kvällen och håller i 5-6 dagar, bladen skiftar från grönt till gult och är hjärtformade. Blommar från juni till augusti. Friskt gröna läderliknande blad med vågig kant. Etablerade plantor klarar något djupare dammar. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 5-6cm
Färg: gul
Vattendjup: 60-100cm (120cm)
Pris 299kr

Näckros Colorado vattenväxter dammväxter vattenrenande

Näckros laxfärgad, färgskiftande
Nymphaea Colorado

Imponerande blommor som sticker upp långt ovanför vattenytan
Dom första blommor kommer redan i början av juni och blommar i svagt rosa/gula nyanser för att sedan under sommaren skifta till orange lax färgade. Colorado får massor med blommor långt in på hösten och har mycket bra härdighet och trivs i dom flesta dammar. Stora gröna blad och blommor 16-20cm som blommar från juni till september. Lätt att föröka med frön men delning bör undvikas.  Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 16-18cm
Färg: lax orange färgskiftande
Vattendjup: 40-90cm
Pris 299kr

näckros Blue Variegata dammväxter vattenväxter vattenrenande

Näckros blå
Nymphaea Blue Variegata

Dammens frestelse med tropisk känsla, stor djupviolett blomma med spetsigare kronblad med gult centrum som lockar till sig fjärilar och trollsländor. Mycket tacksam och lättodlad, men roten får ej frysa och vill ha minst 20° för att blomma. Stora gröna blad och blommor 16-20cm som blommar från juni till september. Lätt att föröka med frön men delning bör undvikas. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 16-18cm
Färg: lila
Vattendjup: 40-70cm
Pris 599kr (slut)

näckros King of the blues vattenväxt dammväxter

Näckros blå
Nymphaea King of the Blues

Ännu en frestelse med tropisk känsla, stor djupviolett blomma med gula ståndare som lockar till sig fjärilar och trollsländor. Mycket tacksam och lättodlad, men roten får ej frysa. Stora gröna blad och blommor 16-20cm. Lätt att föröka med frön men delning bör undvikas. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 16-18cm
Färg: lila
Vattendjup: 40-70cm
Pris 599kr

Tänk på att tillgänglighet på vattenväxter kan inte garanteras, vi uppdaterar växter 1-2gånger i veckan under säsong.
Först till kvarn gäller. Vi kan inte svara på när växter som är "slut" åter finns i lager. Vi meddelar via Facebook och på vår hemsida när nya leveranser av växter kommer till vårt lager.

Du kanske även är intresserad av.

näckrosor dvärgnäckrosor
vattenväxter näckrosor dammväxter sumpväxter
näckros dvärgnäckros vattenväxter dammväxter
Lotus näckros tropisk näckros vattenväxter dammväxter