Vinter i dammen

Två i En Isfri och flytande fontän

Oase IceFree 4 Seasons består av flytdel i frigolit, pump, slang och munstycken. Pumpen hänger fritt i vattnet, detta hindrar pumpen från att slammas igen av bottensediment och växtdelar. I flytdelen kopplas slangen som sedan pumpen
hänger i.  Pumpen tar det varma vattnet som finns nere i dammen och pumpar det upp mot ytan. Det varma vattnet som kommer upp till ytan och håller en vak öppen runt flytdelen så att sumpgaser enkelt kan ventileras ut från dammen.
Pumpen är mycket energisnål endast 5w.

Efter vintern kan du använda din Oase IceFree 4 Seasons som en flytande fontän,
2 olika munstycken medföljer leveransen detta gör att du kan använda denna pump året runt - Smart. I leveransen medföljer 1st Vulkan munstycke och 1st klock munstycke. När du använder din IceFree 4 Seasons som flytande fontän ska du använda den medföljande filterpåsen att skydda pumpen från större partiklar och löv från att komma in i pumpen. Tänk på att denna filterpåse inte ska användas under vintern.
Den medföljande slangen kan kapas efter behov, det är viktigt att pumpen hänger fritt i vattnet, pumpen ska inte placeras på botten.

Flytande fontän , Oase IceFree 4 Seasons
Oase icefree 4 seasons, isfritt i dammen

IceFree 4 är en flytande isfri hjälpmedel till din damm som håller ett hål fritt i isen på vintern i trädgårdsdammen. På så sätt kan de skadliga rötgaserna som bildas på dammbotten ventileras ut. Med sin läga strömförbrukning på endast 5 watt, gör den perfekt för att använda hela vintern och ger dig den bästa strömbesparingen.
Det är också ett trevligt litet komplement på sommaren. Så denna lågenergipump är mycket ekonomisk att använda. IceFree 4 kan som nämnts även användas på sommaren som fontän då de medföljande fontänmunstyckena ger en fontän på upp till 75 cm och ett fontänmunstycke som ger en klockeffekt, dessa ökar vattenytans rörelser som därigenom syresätter vattnet i trädgårdsdammen.