Allmänna köp och leveransvillkor

När du handlar på Dammcenter tar du oftast med dig dina varor direkt från vår butik. Har du inte möjlighet att besöka vår butik kan vi skicka varor till dig med hemleverans eller via ombud.

Om du väljer att beställa varor med hemleverans.
Före leverans kommer du att kontaktas via sms eller via telefon för att få besked om vilken dag leverans kommer att ske. Leveranstiderna kan variera något och styrs av ditt postnummer. Tänk på att vid leverans till öar gäller andra regler och extra leverans dagar kan tillkomma. Vid leverans med vägbom / kodlås ansvarar du själv som kund att detta ej hindrar leveransen. Förbered din leverans, att det finns fri väg till din fastighet så att varor kan enkelt och smidigt lämnas till angiven adress. Du måste vara hemma för att kunna ta emot leveransen.
Om en vara inte kan levereras på grund av hinder hos dig som kund tar transportören varan i retur. För ny leverans eller ändring av kontakt och leveransuppgifter debiteras en fraktkostnad utöver den avtalade fraktkostnaden.

Vi skickar varor från vårt lager så fort som möjligt, leveransen tar oftast 1-3 arbetsdagar från vårt lager, tänk på att vi aldrig kan garantera att en leverans kommer fram till ett önskat datum då det kan uppkomma förseingar i leveransen som vi inte kan råda över.
Har du ytterligare frågor kontakta oss gärna via mail

Leverans via ombud
Beställningar av mindre paket skickas via närmsta ombud (du hämtar ditt paket i tex en kiosk / matbutik). När paketet anlänt till utlämningsstället, skickas ett sms till dig, detta tar du med som bevis att paketet är ditt. Vid ej uthämtat paket återbetalas endast värdet på på dina varor, ej fraktkostnad. Samt att eventulla kostnader som uppkommer i samband med returen.

Tilläggstjänst levernas
I många fall kan vi erbjuda vissa tilläggs tjänster mot en extra kostnad från 299kr


Ångerrätt Öppetköp
När du handlar varor i vår butik eller via internet har du ångerrätt i 14 dagar och gäller att varan är oanvänd i sitt orginalemballage. Tänk på att besällnings, måttbeställda varor och varor som säljs med rabatterat pris inte omfattas av öppetköp / byte.
Tiden räknas från den dagen då du tog emot varan. Vi retur står du som kund själv för kostnaden av returfrakten. Återbetalning sker inom 7dagar efter att vi mottagit er retur. Tänk på att packa den oanvända varan väl så den inte skadas i frakten till oss, vi ansvarat ej för dåligt packade varor som skadas i transporten. Vid en reklammation ska alltid vara retuneras till dammcenter om inget annat överrenskommits. Kontakta oss via mail innan du retunerar en vara så vi kan hjälpa dig på bästa sätt.

Tänk på att spara ditt inköpsbevis i samband med ditt köp i vår butik eller via internet. Inköpsbevis för ditt köp gäller kassa kvitto / faktura.

Reklamation Garantier
Om en vara skulle gå sönder eller du skulle upptäcka ett fel på en vara ber vi dig kontakta oss via mail så vi kan hjälpa dig på bästa sätt. Vid reklamation kontakta oss inom 3 dagar.
Vid utnyttjande av garantivillkor gäller kvitto/faktura som garantibevis och måste uppvisas vid en reklammation. Dessa får du i samband med ditt köp/betalning. Alla garantier gäller från inköpsdatum och i det antal år som anges i villkoren för varje produkt. Inköpskvittot måste uppvisas för att garantin ska gälla. Se till att alltid spara ditt inköpskvitto. Garanti gäller inte på produkter som har använts fel, monterats felaktigt, har rengjorts felaktigt eller ändrast till utseende och funktion. Garnatin omfattar inte heller normalt slitage, repor eller skador som orsaktas av slag och stötar eller skadas av en olyckshändelse.
Kontakta oss via mail för mer information om du är osäker på vad som gäller för garanti på just din vara information finns i garantivillkoren för varje produkt.

Returer skickas till
Utesystem Sverige AB
Levinsväg 4
291 73 Önnestad
Det är viktigt att du märker upp godset tydligt, vem varan tillhör så vi kan hantera ert ärende så snabbt som möjligt. Tänk på att skicka till vår angivna adress, vi hämtar inte eller löser ut paket mot avgift på andra adresser. Därför är det viktigt att returen kommer till Levinsväg 4 i Önnestad.

Personuppgifter
Dammcenter.se UteSystem Sverige AB Levinsväg 4, 29173 Önnestad, org.nr 556750-9772 är ansvarig för era personuppgifter som du som kund lämnar till oss vid faktura köp. Vi lämnar aldrig ut dina personuppgifter till tredjepart eller till utskick av reklam eller annan marknadsföring. Vi dokumenterar all den kommunikation vi har med dig som kund. För att uppnå detta kan dina uppgifter behöva samköras med andra register och lämnas till andra bolag i samband med ditt faktura köp för kreditkontroll.

Priser
Vi garanterar vårt pris så länge inget ändras på vår hemsida. Vi reserverar oss dock för att produkter som visas på vår hemsida kan utgå, säljas slut. Moms ingår i alla våra priser på vår hemsida.

Vi reserveras oss för eventulla felskrivingar på våran hemsida.

Snabba leveranser

Vi leverar med DHL oftast inom 1-3 arbetsdagar, tänk på att vissa postnummer kan ha något längre leveranstid.
Levernastiden kan variera på beställningsvaror.

Vid transportskador så kontakta oss inom 3 dagar.