Stora präktiga Näckrosor med eleganta blommor.
Näckrosor för vattendjup 70-130cm

Stora exemplar av Näckrosor med grasiösa blommor som flyter på vattenytan, finns det något vackrare i din trädgårdsdamm. Varje morgon möts du av underbara blommor. Näckrosor finns nästan i alla färger och många blommar hela sommaren, från Maj till Oktober. Plantera gärna flera olika sorter tillsammans i din trädgårdsdamm så du kan njuta av näckrosens förtrollande blomprakt under hela sommaren. Vi reserverar oss för avvikelser i lagersaldo.

Näckros vit
Nymphaea Alba

Vita stora blommor i stort antal på denna blommrika näckros. Blommor upp till 20cm stora med mörkt gula ståndare. Bladen är mörkare gröna och glänsande som ger en fin kontrast till den vita blomman.
Denna näckros passar bäst i och stora dammar i full sol., trivs även i långsamt strömmande vatten. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra kraftfull blommning.
Blommans storlek: 16-20cm. Vi rekommenderar!
Färg: vit
Vattendjup: 50-130cm
Korg 3liter
Pris 379kr ( Slut )

Näckros gul
Nymphaea Chromatella

Citrongula mycket stora skålformade blommor i kombination med melerade blad med lila stänk. Blommar hela sommaren och en bra bit in på hösten. Blommar rikligt och blommar även i lätt skugga. Chromatella är en mycket pålitlig och härdig näckros och är alltid lika populär.  Etablerade näckrosor klarar djupare dammar. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 18-22cm
Färg: gul
Vattendjup: 60-120cm (150cm)
Korg 3liter
Pris 379kr (slut)

Näckros röd
Nymphaea Attraction

En av dom vanligast röda näckrosorna som är mycket lättskött och lämpar sig bra för nybörjaren. Trivs i dom flesta dammar men kräver sin plats. Blommar tidigt och rikligt från juni till september. Stor skålformad blomma med gyllengul mitt, upp till 18cm stora som uppskattas av fjärilar. Bra härdighet. Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 14-18cm
Färg: röd
Vattendjup: 60-120cm
Korg 3liter
Pris 379kr ( Slut )

Näckros Gonnere vit
Nymphaea Gonnere

Gonnere är en av dom mest eftertraktade av alla vita näckrosor med sina stora fyllda snövita blommor. Blommar rikligt i stora mänger i juni-september. Bladen är djupt gröna vilket ger en mycket fin kontrast till dom vita blommorna.
Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 18-20cm
Färg: vit
Vattendjup: 50-110cm
Korg 3liter
Pris 379kr ( Slut )

Näckros Mix tre
Nymphaea (3 olika i samma korg)

Vit, röd och gul mixade tillsammans i en 3liters korg. En av dom mest eftertraktade av våra  näckrosor. Blommar rikligt i stora mänger i juni-september. Bladen är djupt gröna vilket ger en mycket fin kontrast till dom mxade blommorna.
Bladen skuggar vattenytan vilket bidrar till minskad algtillväxt. Glöm inte tillsätta näringskulor för extra riklig blomning.
Blommans storlek: 114-20cm
Färg: vit, röd, gul är den vanligaste mixen , rosa kan ibland ersätta röd
Vattendjup: 50-110cm
Korg 3liter
Pris 379kr ( Slut )