Dammskötsel på ett enkelt sätt

Smart hjälp under alla årstider.

Att säkra dammvattnets kvalitet är avgörande för hela den biologiska jämvikten. Under loppet av ett år genomgår dammen olika utvecklingsfaser och utsätts då för många olika påfrestningar. Talrika produkter, ännu bättre anpassade till individuella förutsättningar, berikar nu vårt dammskötselprogram. Dit räknas våra smarta slamdammsugare och våra ytvattenskimmrar ur serien Aquaskim. De tar bort grov smuts innan vattenkvaliten belastas. En nyhet är också de extremt kraftfulla doppvärmarna för att hålla en vak öppen under den kalla årstiden Oase IceFree 200 och Icefree 330. Tillkommit har även också Oase Flexicut 2 i 1 dammsax för skötsel av damm och vattenväxter.
AquaActiv-sortimentet för dammskötsel. Högeffektiva dammstartern Oase Biokick, skydd mot algtillväxt genom Oase PhosLess Direkt eller Oase Algo Bio Protect, samt biologisk damskötsel med hjälp av Oase Biokick Care.
Med våra välbeprövade Oase Quicksticks kontrollerar du vattnets kvalité. På så sätt håller du din trädgårdsdamm skonsam och långvarit fri från alger.

Att följa förändringarna vid dammen är en av de trevligaste aktiviteterna i trädgården. Men om pollen förstör vattensikten på våren, eller fallande löv på hösten, så behövs det hjälp. Växtrester gör ytan grumlig och tillför näringsämnen som gör att algerna växer snabbt. Ytvattenrenare som skimmers håller vattnet rent genom att avlägsna föroreningar innan de sjunker till dammens botten. I mellanåt är det också nödvändigt att dammsuga botten på dammen och avlägsna avlagringar.
Oase Pondovac dammsugare har framgångsrikt används för detta ändamål i över 10års tid.

Med tiden kan samlingar av skräp som ruttande löv, gräsklippningar, ej upp äten fiskmat och fiskavfall störa din damms klarhet och övergripande skick. Vårt omfattande utbudet av OASE dammhjälpmedel gör dammskötseln roligt. Oavsett om du använder Oase FlexiCut eller Oase EasyPick för att ta bort främmande föremål ur din damm eller Oase PondNet för att ta bort löv.
Vi har vad du behöver för att koppla av i trädgården och damm.

Kraftfulla dammsugare till trädgårdsdammar och pooler
Pondovac, Pondomatic
Mer info »

Effektiva ytvattenrenare för rengöring av vattenytan
SwimSkim, AquaSkim, ProfiSkim

Mer info »

Dammnät skyddar din trädgårdsdamm mot löv och fåglar
AquaNet, PondNet
Mer info »

Användbara hjälpmedel för att sköta din trädgårdsdamm.
PondNet, FlexiCut, EasyPick
Mer info »